12:59   CARETTALAR GÖZÜNÜ DARÜŞAFAKA GALIBIYETINE DIKTI   12:29   2025 TARıM IÇIN AFET YıLı OLDU!   12:29   ÇAMLıYAYLA’Yı DOLU VURDU!   12:28   TARSUS TSO’DAN ÇIFTÇILER GÜNÜ KUTLAMASı   12:28   MERSIN OSB’DE ‘YALıN ÜRETIM’ EĞITIMI VERILDI   12:27   SILIFKE’DE EĞITIM VE MESLEK TANıTıM FUARı DÜZENLENDI   12:26   BASıN İLAN KURUMU’NDAN BÖLGE TOPLANTıSı   12:25   ‘HUKUK HERKES IÇIN GEÇERLI OLMALı’   12:25   MERSIN GENÇLERI ‘GENÇTEK ZIRVESI’NDE    12:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI BEBEK GELIŞIM MERKEZI AÇıLDı   12:24   MEZITLI’DEN TURIZM VE YAŞAM KALITESI ATAĞı   12:23   49 ILDE TEFECILERE OPERASYON   12:22   MDOB’DAN UNUTULMAZ BIR MÜZIKAL: ‘MANÇALı ADAM’   12:22   KILIKYA ULTRA MARATONU’NA 8 ÜLKEDEN 646 SPORCU KATıLACAK   12:21   MERSIN MARINA DENIZCILIK ŞENLIKLERI‘NE IMZA ATıYOR   17:02   SAYıŞTAY’ıN FLAŞ MESKİ RAPORU!   17:00   KOLTUK GITTI, ıŞıLTı SÖNDÜ! NEBATI; 13 ŞUBENIN 11’INI KAPATTı   16:59   KONUTTA EN YÜKSEK ARTıŞ MERSIN’DE   16:58   UNUTMADıK, UNUTMAYACAĞıZ!   16:58   MERSIN’DE ŞAIR VE YAZARLARDAN ‘KıR ÇIÇEKLERI KITAPLıĞı’  
 
   
 
MIP 16 yıl sonra müşteri hizmetleri birimi kuruyor

Limanda yoğunluk nedeniyle yaşanan sıkışıklık kullanıcıları isyan ettirirken işletici şirket MIP, özelleştirmeden 16 yıl sonra tepkileri azaltmak için müşteri hizmetleri birimi kurduğunu açıkladı. MIP yönetimine giderek çözüm çağrısı yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, artan şikayetlere dikkat çekerek, “Her iki tarafın da mutlu olacağı bir düzen oluşturmalıyız” dedi.

 

Tarih : 25 Ağustos 2023 Cuma 13:51

Haber Merkezi

 

Mersin Limanı’nda artan yoğunluk nedeniyle oluşan sıkıntıların çözümüne yönelik çalışmalar devam ediyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) sektör paydaşlarıyla birlikte düzenlenen istişare toplantısı sonrasında ikinci aşamada Mersin İnternational Port (MIP) yetkilileriyle temasa geçildi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır başkanlığında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ve ilgili komitelerin komite başkan ve yardımcılarından oluşan heyet, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh ve ekibiyle bir araya gelerek sorunları paylaştı.

Liman içi işlemlerin hızlanabilmesi adına neler yapılabileceğinden karşılaşılan bürokratik engellerin nasıl hızlı aşılabileceğine kadar birçok konunun değerlendirildiği toplantıda MIP’nin bu sorunları gidermeye yönelik yürüttüğü yeni çalışmalar hakkında bilgi de alındı.

 

“HER İKİ TARAFIN DA MUTLU OLACAĞI BİR DÜZEN OLUŞTURMALIYIZ”

Görüşmede istişare toplantısında belirlenen sıkıntıları ve çözüm önerilerini aktaran MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Her iki tarafın da mutlu olacağı bir düzen oluşturmalıyız” dedi. Limanda yaşanan sorunlarla ilgili çok fazla ses çıkmaya başladığını bunun üzerine ilgili tüm paydaşları bir araya getirip görüşerek sorunları tek elden takip etme kararı aldıklarını belirten Çakır, “Amacımız çok ses değil, bu sesleri tek sese çevirip beraber nasıl çözebileceğimizi tespit etmekti. Hem sizi rahatlatmak hem de kendi içimizde işbirliği yapmaktı. Bugün ikinci aşamada birlikte neler yapabileceğimizi konuşmak için bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

 

MIP, YILLAR SONRA MÜŞTERİ HİZMETLERİ BİRİMİ KURUYOR

Liman içi işlemlerin hızlanabilmesi adına neler yapılabileceğinden karşılaşılan bürokratik engellerin nasıl hızlı aşılabileceğine kadar birçok konunun değerlendirildiği toplantıda MIP’nin bu sorunları gidermeye yönelik yürüttüğü yeni çalışmalar hakkında bilgi de alındı. MIP Ticaret Müdürlüğü çatısı altında kurulan ve önümüzdeki günlerde hizmete başlayacak olan Müşteri Hizmetleri birimi aracılığıyla sorunlara daha hızlı çözüm üretilebileceği belirtilen toplantıda işlemleri hızlandıracak ekipman yatırımları ve teknoloji yatırımlarıyla ilgili bilgi aktarıldı. Kapılar Projesi’nin son durumuna değinilip üzerinde yapılabilecek iyileştirme çalışmaları değerlendirildi.

 

MIP YÖNETİMİ TOPU BAŞKALARINA ATIYOR

MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh ise son dönemlerde artan sıkışıklığın sebeplerini 3 maddede şöyle özetledi: “Limana gelen gemilerin bazıları konteyner gemisi olarak dizayn edilmemesine rağmen konteyner gemisi olarak kullanılıyor. Benzer boyutlardaki diğer gemiler yükleme planıyla geldiği ve sistemi belli olduğu için 6 saatte boşaltılabilirken bu gemilerin yük boşaltması taşıdığı riskler nedeniyle 24 saati bulabiliyor. Bu gemilerin sayıları dönemsel olarak değişince liman sıkışıklık oranları da değişiyor.

Örneğin şu anda açıkta bekleyen 21 geminin 7 tanesi bu şekilde. İkinci olarak gümrük işlemleri nedeniyle yaşanan gecikmeler. Son dönemlerde gemiler gümrük işlemleri ya da yanaşma işlemlerini tamamlamadan rıhtıma geliyor ve sabah 6’da yanaşmasına rağmen faaliyet 12’de başlayabiliyor. Bu da zaman kaybı oluşturuyor. Son olarak son dönemlerde daha çok küçük gemi gelmesi de zaman kaybettiren bir diğer unsur olarak gösterilebilir.”






Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.

 
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
yukselhaber.com © Copyright 2020-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA