Haber Merkezi
Mersin Üniversitesi Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü desteğiyle farklı fakülte, enstitü ve araştırma merkezleri tarafından yayımlanan 22 hakemli ve açık erişimli akademik dergi, ulusal ve uluslararası araştırma camiasına güçlü bir katkı sunuyor.
MEÜ’DEN ÖNEMLİ ADIMLAR
Mühendislik, sağlık ve fen bilimlerinden sosyal bilimler, sanat, ilahiyat, kültürel miras, denizcilik ve eğitim bilimlerine uzanan geniş bir yelpazede yayımlanan dergiler; özgün bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapıyor ve yüksek akademik yayıncılık standartlarını titizlikle karşılıyor. Bu kapsamda son dönemde yayın hayatına başlayan Mersin İlahiyat Dergisi, Mediterranean Journal of Engineering and Scientific Research (MJESR) ve Soli İletişim Dergisi gibi yeni dergiler de Mersin Üniversitesi bilimsel yayıncılık vizyonunu güçlendiren önemli adımlar arasında yer alıyor.
MERSİN’İN, KÜRESEL AKADEMİK CAMİADA DA GÖRÜNÜRLÜĞÜ GİDEREK ARTIYOR
Yalnızca Türkiye’de değil, küresel akademik camiada da görünürlüğü giderek artan dergiler; Arts & Humanities Citation Index (A&HCI) başta olmak üzere Scopus, TR Dizin, DOAJ, EBSCO, ERIH Plus gibi saygın uluslararası dizinlerde taranarak bilim dünyasında daha geniş bir erişim ve tanınırlık elde ediyor. İngilizce, Türkçe ve Arapça gibi çok dilli yayın politikalarıyla akademik çoğulculuğu destekleyen bu yayınlar, disiplinler arası çalışmaları teşvik eden, açık erişime dayalı ve yüksek hakemlik standartlarına sahip yapılarıyla ön plana çıkıyor.
“AKADEMİK YAYINCILIĞI BU SORUMLULUĞUN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI OLARAK KONUMLANDIRIYORUZ”
Mersin Üniversitesi olarak bilgi üretimini, paylaşımını ve yaygınlaştırılmasını temel bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Akademik yayıncılığı bu sorumluluğun vazgeçilmez bir parçası olarak konumlandırıyoruz. Farklı fakülte, enstitü ve araştırma merkezlerimiz öncülüğünde yayımlanan 22 hakemli ve açık erişimli dergimizle disiplinler arası etkileşimi destekliyor; bilimsel standartları önceleyen bir yayıncılık anlayışıyla evrensel bilgi birikimine katkı sunuyoruz. Yeni yayın hayatına başlayan dergilerimiz, Üniversitemizin akademik çeşitliliğini ve yayıncılık kapasitesini daha da güçlendirerek bilim dünyasında görünürlüğümüzü artırmaktadır. Başta editör kurulları olmak üzere emeği geçen tüm akademik paydaşlarımıza teşekkür ediyor; bilimsel düşüncenin yaygınlaştırılmasına sağladıkları çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.